Blog despre culturism

Sunt supraponderal – Pot sa cresc in masa musculara?

joi, 22 ianuarie 2015

Sunt supraponderal – Pot sa cresc in masa musculara?

Persoanele supraponderale POT si AR TREBUI sa isi dezvolte masa musculara. Masa de grasime si masa musculara reprezinta doua tipuri de tesuturi in organism. Una dintre cele mai comune conceptii gresite este ca masa si grasimea se pot transforma una in cealalta. Acest lucru este pur si simplu fals. Muschii nu se transforma in grasime, si grasimea nu se transforma in muschi. Insa, prin dezvoltarea masei musculare poti influenta procesul de ardere a grasimilor si, prin urmare, vei pierde din greutate. 

Compozitia corporala Compozitia corpului este procentajul relativ din greutatea corporala care reprezinta grasimea si tesuturile musculare. Tesuturile musculare sunt mai dense decat tesuturile grase si sunt considerate a reprezenta muschii, oasele si organele. Acest lucru inseamna, ca oamenii cu mai multa masa musculara vor cantari mai mult decat cei cu mai putina masa musculara. Expertii considera ca organismul unui barbat ar trebui sa aiba 12-18% grasime, iar organismul unei femei ar trebui sa aiba 18-22% grasime. 

Metabolismul Dezvoltarea masei musculare poate avea un efect substantial asupra metabolismului tau. Organismele celor care au masa musculara mai dezvoltata ard mai multe calorii, chiar si atunci cand se odihnesc. Acest lucru este crucial pentru pierderea din greutate pentru ca 60-75% din totalul caloriilor arse intr-o zi provin din rata metabolismului bazal. Rata metabolismului bazal reprezinta cantitatea de energie si calorii necesare pentru a sustine functiile vitale in lipsa oricarei activitati. 

Dezvoltarea masei musculare Exercitiile de forta sau ridicarea greutatilor sunt cele mai eficiente cai spre dezvoltarea masei musculare si imbunatatirea metabolismului. Incepatorii ar trebui sa inceapa urmarea unui program de antrenament de 2-3 zile pe saptamana focusandu-se pe toate grupele musculare. Este recomandat sa incepi cu un antrenament mai usor. Daca incepi prin urmarea unui antrenament dur, vei obosi repede si vei renunta. O crestere graduala in volumul si intensitatea antrenamentelor va fi cel mai eficient mod de a-ti atinge obiectivele. 

Arderea grasimilor Dupa mai multe saptamani de antrenamente de forta, vei remarca o schimbare in compozitia corpului tau. Hainele iti vor veni mai bine, dar greutatea va ramane aceeasi. Acest lucru inseamna ca ai crescut in masa musculara si ai pierdut din masa de grasime si, pentru ca, masa este mai densa decat grasimea, greutatea corpului nu se schimba. In timp ce antrenamentele cu greutati sunt un factor-cheie in pierderea din greutate, precum si exercitiile cardio si o dieta potrivita, treptat vei observa cum vei pierde din grasimea corporala si vei ajunge la greutatea ideala. Programe complete de antrenament gasesti aici

(dupa un articol de pe livestrong.com)