Blog despre culturism

Incredibila viziune a lui Joe Weider

marți, 7 aprilie 2020

Incredibila viziune a lui Joe Weider

In editia din iulie 1950 a revistei Your Physique, Joe Weider a publicat un editorial care demonstra geniul viziunii sale. Mai jos sunt reproduse cateva. Pe masura ce citesti, aminteste-ti ca pe vremea aceea antrenamentul cu greutati era considerat o dereglare mentala. 

Weider impreuna cu cel mai faimos discipol al sau: Arnold Schwarzenegger

1. Prezic: civilizatia umana va accelera in toate privintele, iar stresul suportat de oameni va fi din ce in ce mai mare. 
2. Prezic: cresterea numarului de afectiuni psihice si mentale ii va forta pe oameni sa recunoasca importanta exercitiilor sistematice ca mijloc de a combate raul produs de progresul civilizatiei. 
3. Prezic: culturismul va deveni cea mai importanta forma de activitate fizica si va fi privit drept una din cele mai semnificative arme ale medicinei preventive. 
4. Prezic: lumea isi va da seama pretutindeni de importanta dezvoltarii musculare, iar culturismul va deveni cunoscut cu pasi mari. 
5. Prezic: principiile culturismului, care includ o dieta echilibrata, suficient somn, aer curat, soare si antrenamente regulate, vor deveni si principiile de baza ale unei vieti sanatoase. 
6. Prezic: culturismul va deveni un element de baza al oricarui sport si al oricarei activitati fizice. 
7. Prezic: arta relaxarii, care este una dintre principiile fundamentale ale culturismului, va deveni din ce in ce mai importanta, pe masura ce nivelul de tensiune al vietii moderne va creste, iar relaxarea va fi predata pretutindeni. 
8. Prezic: culturismul se va raspandi in toate colturile lumii si va fi recunoscut intr-o buna zi drept regele necontestat al tuturor sporturilor si activitatilor sportive. 
9. Prezic: practicantii culturismului vor fi mai sanatosi, mai fericiti si mai impliniti. 
10. Prezic: culturismul va deveni o forta majora si va fi salutat drept activitatea care a salvat insasi civilizatie de propriile rele. 

(articol publicat in revista Muscle & Fitness)