Blog despre culturism

Ce inseamna „culturism” | Definitie „culturism” | Dictionar de culturism

Culturismul este o disciplină sportivă care utilizează exercițiile cu greutăți pentru a îmbunătăți și dezvolta mușchii corpului. De asemenea, culturismul promovează sănătatea și starea generală de bine.

Acest sport combină utilizarea aparatelor și ganterelor prin mișcări repetitive, vizând grupe musculare specifice. Persoana care practică acest sport se numește „culturist”.

Se știe de acest tip de activitate că provine din Egiptul Antic și Grecia, din perioadele în care se cărau pietre. În zilele noastre, există concursuri organizate pentru acest sport.

În culturismul de competiție, participanții își evocă dezvoltarea musculară prin propriile forme de prezentare și prin poziții specifice necesare în cadrul concursurilor. Acestea sunt jurizate pe baza musculaturii, condiției fizice și simetriei. Pentru a arăta mai bine în timpul competițiilor, culturiștii se pregătesc printr-o combinație de pierderi de țesut adipos, deshidratare, bronzare și folosirea de creme speciale. În perioadele de dezvoltare a fizicului, culturiștii urmează antrenamente grele, programe de nutriție specifice și se odihnesc strict.

CULTURISMUL ÎN DEX:

„culturism”
-> Disciplină sportivă bazată pe exerciții complexe pentru reliefarea și creșterea volumului mușchilor.
-> Disciplină sportivă bazată pe exerciții complexe, care urmărește dezvoltarea armonioasă și viguroasă a corpului, dezvoltarea musculaturii etc.
-> Sistem de exerciții cu greutăți sau haltere, care urmăresc formarea unui corp bine proporționat, frumos, puternic și armonios dezvoltat.
-> Ramură a culturii fizice care urmărește dezvoltarea unui corp sănătos, viguros și puternic, cu o musculatură armonioasă și bine proporționată, printr-un sistem complex de exerciții.