Blog despre culturism

Ce inseamna sa fii campion

luni, 11 aprilie 2016

Ce inseamna sa fii campion

Nimeni nu se naste campion, insa oricine poate deveni campion! Si aici nu ma refer neaparat la termenul de campion prin prisma castigarii unei competitii situandu-te pe locul 1. Campion mai inseamna si luptator. Dar la acest termen de luptator, revin mai incolo. 

Ce te face campion? Faptul de a fi un campion, nu tine neaparat de genetic, pentru ca sunt multe persoane cu un genetic bun, dar poate nu au suficienta vointa, motivatie. Se spune ca cei ce nu au un genetic deosebit, sunt mai motivati, mai ambitiosi, mai perseverenti. Faptul de a fi campion nu tine de posibilitatile tale financiare sau pozitia sociala. Acestea nu te fac automat campion. Majoritatea campionilor au inceput de jos. Poate au avut doua locuri de munca sau multe luni au fost la limita cu banii. Poate au avut bani cat sa isi plateasca facturile, sa isi cumpere alimentele necesare. Poate nu intotdeauna si-au permis necesarul de suplimente. Cati dintre noi nu am impartit o cutie de proteine in doua cu un amic pentru ca nu am avut bani sa luam o cutie intreaga? Dar asta nu ne-a oprit sa continuam, sa ne urmam visul. 

Si atunci cum devii un campion? ...prin multa munca, dedicatie, perseverenta. E nevoie de mult timp si efort pentru a deveni campion. Sa mananci ce trebuie, sa te antrenezi cum trebuie si sa te odihnesti cat trebuie! Sa nu renunti niciodata la visul tau, pentru ca vor fi o gramada de obstacole in calea realizarii lui. Viata te va pune la pamant; de multe ori cand nu te astepti, dar trebuie sa ai puterea sa te ridici si sa mergi mai departe! Pentru ca daca nu renunti, intr-o zi visul tau va deveni realitate! Si atunci cand te urci pe podium si primesti medalia si trofeul de campion, nu te mai gandesti la drumul greu ce l-ai parcurs, la sutele de ore petrecute in sala, la durerile musculare suportate, la dureri de ligamente sau tendoane, la dieta riguroasa... Atunci te gandesti doar ca a meritat tot efortul si ca de maine esti dispus sa o iei de la capat. Mai sus am specificat ca termenul de "campion" nu se refera numai la a obtine locul 1 la vreo competitie, ci mai inseamna sa fii luptator. Si aici aria de persoane se largeste. Poate nu doresti sa participi neparat la competitii, dar ti-ai propus sa dai jos cateva kg sau ti-ai propus sa mai pui cateva kg pe tine. Si in aceasta situatie este nevoie de rabdare, timp, dedicare, perseverenta. De multe ori ne-am dori ca lucrurile sa se intample peste noapte, in cateva zile sau speram ca daca vom lua cateva suplimente, acestea vor face minuni, fara prea mult efort din partea noastra. Dar, din pacate, lucrurile nu sunt atat de simple. Va trebui sa lupti in fiercare zi pentru a-ti indeplini obiectivul. Vor fi tot felul de tentatii si situatii ce te vor indemna sa renunti, sa te opresti, pentru ca vei avea impresia ca e prea greu sau imposibil. Atunci se va vedea daca esti luptator, daca iti doresti cu adevarat ce ti-ai propus. Sa nu lasi ca nimeni si nimic sa te opreasca din visul tau! Daca nu renunti, vor veni si rezultatele, iar cand iti vei indeplini obiectivele, vei simti o satisfactie de campion, vei fi campionul tau! 

(articol scris de Andrei Nilgesz)