Blog despre culturism

Sfaturi pentru pectorali inegali

joi, 21 iulie 2016

Sfaturi pentru pectorali inegali

Aveti vreo grupa musculara dezvoltata inegal? Poate pieptul, bratele, umerii, coapsele? Daca nu e mare si foarte vizibila nu e o problema, dar daca diferenta e vizibila, ce putem face? Mai jos gasim cateva sfaturi in aceasta privinta ce merita luate in seama si puse in aplicare. Pe parcursul articolului, vom lua ca exemplu diferenta la piept, cand o parte e mai putin dezvoltata ca cealalta, dar sfaturile de mai jos sunt la fel de valabile si pentru alte grupe musculare. 

1. Evitati exercitiile cu bara dreapta sau aparate care va obliga sa folositi ambele brate pentru impins la piept. Folositi gantere sau aparate care va permit sa folositi bratele individual. De ce? Deoarece intotdeauna veti avea un brat mai puternic decat celalalt. Impingand cu bara fixa, la un moment dat bratul mai puternic va prelua controlul pentru ca cel slab va ceda mai repede. Si de aici poate aparea inegalitatea intre cei doi pectorali. 
2. Asigurati­-va ca executati corect exercitiul cu ambele brate. Pentru acest lucru, rugati pe cineva sa va asiste cand efectuati miscarea si sa va corecteze, daca e cazul. E posibil sa impingeti cu un brat intr­-o parte, daca lucrati cu gantere si atunci nu mai reusiti sa izolati pieptul, deoarece e posibil sa intervina umarul anterior sau tricepsul, etc. 
3. Cand executati miscarea, concentrati­-va la maxim, in special pe partea mai slab dezvoltata, atat pe partea negativa a miscarii, cat si pe cea pozitiva. Alegeti greutati care va permit sa faceti acest lucru, executand corect miscarea. Aceasta sa fie controlata, cu tensiune si izolare maxima pe muschiul targetat. 
4. Puteti incerca diferite tehnici de stimulare a partii mai putin dezvoltate. De exemplu, puteti face un set de impins pentru piept la aparat, dar asa cum am specificat mai sus, sa va permita sa folositi bratele individual. Faceti un set cu bratul pentru partea mai slab dezvoltata, va odihniti pentru urmatorul set, dupa care executati exercitiul normal cu ambele brate. Apoi iar pauza si iar doar cu un brat si tot asa pana faceti cele 4­5 seturi propuse pentru grupa respectiva la acel aparat. Altii folosesc pe partea mai slab dezvoltata greutati putin mai mari decat pe cealalta parte, cu cateva kg. Daca folositi aceasta tehnica, trebuie sa va opriti atunci cand nu mai puteti executa complet miscarea cu bratul pe care ati pus mai multe kg. Faceti pauza si executati urmatorul set. Acestea sunt cateva sfaturi pe care merita sa le incercati si sa va alegeti pe cele care vi se potrivesc mai bine, cu care aveti voi rezultate. Si nu uitati! Pentru rezultate maxime, trebuie sa va antrenati, sa va odihniti si sa mancati corespunzator! 

(articol scris de Andrei Nilgesz)